Auto detailing breda

Auto detailing; het verschil

Auto wassen, auto reinigen en auto detailing zijn 3 verschillende “stappen” in het schoonmaken van een auto. Auto wassen is wat u zelf thuis doet of bij een wasbox of wasstraat. Dit is vaak niets meer dan snel wassen met shampoo en borstels, en soms een spray wax. Het interieur wordt meestal licht gestofzuigd en met een doekje afgenomen.

Auto reiniging is een stap hoger. Hierbij worden professionele machines en apparaten gebruikt om een auto in korte tijd enorm op te laten knappen. Denk aan stoomreiniging, vlekverwijdering, conditionering van leer en kunststoffen, lichte krasverwijdering en basis lak bescherming. Wij noemen dit “Showroom Ready” behandelingen. 

De volgende stap omhoog heet “auto detailing” waarbij we letterlijk tot aan perfectie kunnen gaan. De wasfase wordt uitgebreid met extra stappen zoals snowfoamen, kleien, de-contaminatie van vliegroest, teer en spoorslag en uitgebreide reiniging van de velgen, wielkasten enz. Na het wassen kunnen we de lak in meerdere stappen perfectioneren door middel van machinaal polijsten. Ook kan lak worden geschuurd om zogenaamde “sinaasappelhuid” en diepere imperfecties te corrigeren. Na het polijsten wordt de auto vaak in een keramische coating gezet voor langdurige, optimale bescherming en glans. 

Het interieur wordt bij auto detailing zeer secuur gereinigd met perslucht, stoom, kwasten, borstels en zelfs wattenstaafjes. Alle interieurdelen worden verzorgd met zeer hoogwaardige voedende en beschermende producten. Stoelen en banken worden vaak tijdelijk verwijderd waardoor elke centimeter behandelt kan worden. Ook onder de motorkap kan een auto als nieuw worden gemaakt!

Heeft u interesse in onze auto detailing diensten? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende offerte! We nodigen u graag uit voor de beoordeling / inspectie van uw auto waarbij we kijken naar uw wensen en onze mogelijkheden.