auto detailing Breda

Auto Detailing Breda

Auto wassen, auto reinigen en auto detailing zijn 3 verschillende “stappen” in het schoonmaken van een auto. Auto wassen is wat u zelf thuis of bij een wasbox of wasstraat doet. Auto reiniging is een stap omhoog waarbij professionele machines en apparaten worden gebruikt om een auto in korte tijd enorm op te laten knappen.

Auto detailing gaat verder waar het normale auto reinigen stopt! Tijdens deze specialistische en uiterst secure behandeling op maat draait het volledig om kwaliteit, tot in de laatste puntjes. Denk hierbij aan het perfectioneren van de lak, het diep reinigen van wielkuipen, remklauwen en velgen en uitgebreide verzorging en bescherming van leer en alcantara bekleding. Auto detailing bevat vaak ook een beschermende stap door het professionele gebruik van diverse (keramische) coatings en sealers.

De eerste stap van elke auto detailing behandeling is het wassen van het voertuig, de wielkuipen en velgen. Dit is een zeer uitgebreide wasbeurt waarbij we de auto in meerdere stappen ontdoen van insecten, ijzerdeeltjes, vliegroest, teer, rubber, oude waxlagen en ingebrande vuildeeltjes.

Na het wassen worden alle moeilijk bereikbare naden, kieren en randen gereinigd met een professionele stoomreiniger. Nu de auto schoon is wordt een speciale automotive klei gebruikt om alle laatste vuildeeltjes te verwijderen. Het resultaat is een spiegelglad oppervlak dat klaar is voor verdere bewerking.

Autopoetsbedrijf Shine & Protect Breda
Auto detailing coating Breda

Wat kost detailing?

Vanaf dit punt is de rest van de auto detailing geheel op maat en naar wens van de client. De meeste opdrachten omvatten het 2 of 3 staps polijsten inclusief instaplijsten en ruiten, het diepreinigen van de motorruimte, wielkasten, de zichtbare ophangingsdelen, velgen en remklauwen en het aanbrengen van diverse keramische coatings op o.a. lak, glas, kunststof, leder en textiel. In samenwerking met onze partner XCarwrapping kunnen we ook (delen van) de auto voorzien van anti steenslag folie.

De kosten van detailing lopen erg uiteen en zijn afhankelijk van uw wensen en het formaat van de auto. Heeft u interesse in onze diensten dan nodigen we u graag uit voor een vrijblijvend introductie gesprek!