Auto detailing Shine & Protect Dongen

Auto Detailing Dongen

Auto detailing gaat verder waar het normale auto reinigen stopt. Detailing is een uitgebreid proces dat speciale zorg en expertise vereist om het interieur en exterieur van een voertuig grondig te reinigen en te beschermen. 

Detailing omvat vaak het in meerdere stappen polijsten en corrigeren van lak, het aanbrengen van keramische coatings, het diep reinigen van het interieur en het beschermen en conditioneren van lederen bekleding. 

In samenwerking met onze directe partner Luxe Lightwrap Europe kunnen we tevens (delen van) de auto voorzien van Xpel anti-steenslag folie. Ook het tinten van ramen behoort tot de mogelijkheden.

De kosten van detailing lopen erg uiteen en zijn afhankelijk van uw wensen en het formaat van de auto. Heeft u interesse in onze diensten dan nodigen we u graag uit voor een vrijblijvende introductie. Deze pagina is onder constructie en zal binnenkort worden geupdate met meer informatie. We vragen u vriendelijk om (bij voorkeur via email of het contact formulier) contact op te nemen.

Diepreiniging exterieur

Onze uitgebreide hand-was, die standaard is bij bijvoorbeeld het aanbrengen van keramische coatings, gaat verder dan de basis reiniging. We gebruiken specialistische producten voor elk type contaminatie, waardoor we ook hardnekkig vuil als vliegroest, hars, teer en rubber resten kunnen verwijderen. Hierna krijgt de lak een klei-behandeling waarmee alle verontreiniging uit de poriën van de lak wordt verwijdert. Indien nodig kunnen de auto behandelen met een stoomreiniger voor moeilijk bereikbare plekken.

Polijsten & perfectioneren van de lak

We hebben een hele pagina over het polijsten van de lak, die u hier kunt vinden. Polijsten is het verwijderen van een zeer dunne laag van de clear coat (de transparante toplaag die de kleurlaag beschermd en glans geeft) waardoor een nieuw en krasvrij oppervlakte ontstaat. Door het polijsten kunnen lakdefecten zoals krassen, ingebrand vuil en oneven texturen worden gecorrigeerd. Dit proces is voor elke auto anders en afhankelijk van de kleur, de dikte van de laklaag, het merk en bouwjaar en de hardheid van de lak. 

Diepreiniging van Velgen en Wielkasten

Onze diepreiniging van velgen en wielkasten verwijdert niet alleen zichtbaar vuil, maar ook moeilijk bereikbare verontreinigingen. Gecombineerd met onze diverse keramische coatings zorgt deze behandeling voor eenvoudig te reinigen velgen en wielkasten en optimale bescherming tegen het inbranden van bijvoorbeeld remstof.

Diepreiniging en Conditionering Interieur

Tijdens deze behandeling komen alle aspecten aan bod; Stofzuigen, stoomreiniging en stoom extractie van de bekleding (vlekverwijdering), ramen, kunststof, leer, en conditionering van alle interieurdelen. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met het coaten van lederen bekleding en bijvoorbeeld vloermatten.

Cleaning & conditioneren motorruimte

Een periodieke cleaning van de motorruimte kan een hoop ellende voorkomen. Verstopte afvoerkanalen kunnen vervelende lekkages veroorzaken! Daarnaast heeft een nette motorruimte meerwaarde bij verkoop. Onze motorruimte cleaning is geen complete restauratie maar een grondige (stoom) cleaning van alle bereikbare delen, randen, naden, plus het conditioneren en eventueel coaten van plastic en kunststof delen. Dit gebeurd op een veilige manier waardoor er geen storingen of schades kunnen ontstaan.

Keramische coatings & bescherming

Bescherm je investering met de meest geavanceerde CarPro keramische coatings. Of het nu de lak, velgen, ramen, leer of kunststof betreft, onze coatings bieden duurzame bescherming tegen de elementen, waardoor je voertuig langer zijn showroomglans behoudt. Zie deze pagina voor meer informatie!