Auto polijsten Breda
/ Shine & Protect / Polijsten

Alles over auto polijsten

Polijsten is het verwijderen van een zeer dunne laag van de clear coat (blanke laklaag) waardoor een nieuw, schoon en krasvrije oppervlakte ontstaat. Een gemiddelde auto heeft een totale lak dikte van tussen de 90 en 130 micrometer (µm) waarvan er door het polijsten enkele µm kunnen worden verwijderd. 

Voor het verwijderen en corrigeren van deze laag gebruiken we diverse soorten en maten polijstmachines en een assortiment van hoge kwaliteit CarPro polijstschijven, polijstmiddelen en compound. Door producten te combineren kan er meer of juist minder gecorrigeerd worden.

Voordat we beginnen hebben we al met u besproken in hoeveel stappen we de auto gaan polijsten. Dit is afhankelijk van uw wensen en het budget. Hiervoor hanteren we een 3-stappen systeem waarbij 1 stap polijsten standaard inbegrepen is in ons Showroom Ready exterieur pakket.

01

1 staps polijsten

heeft voornamelijk als doel het herstellen van de glans en het corrigeren van zeer lichte krassen. Bij 1 staps polijsten wordt de gehele auto met één type polijstschijf en één soort polijstmiddel behandeld.

02

2 staps polijsten

Verwijdert ook diepere krassen. Uw auto wordt twee keer gepolijst waarbij de eerste keer agressievere producten worden gebruikt. In de tweede ronde worden de stappen van het 1 staps polijsten toegepast.

03

3 staps polijsten

voegt een extra ronde toe met nog agressievere producten, waardoor zo goed als alle krassen / defecten in de clear coat verwijderend kunnen worden. Daarna worden de stappen van 2 en 1 toegepast.

Wat is er met auto polijsten te herstellen?

Hoeveel defecten we per stap kunnen herstellen is afhankelijk van veel factoren. Denk aan het bouwjaar, merk en algemene conditie van de lak. In de basis corrigeert 1 stap polijsten alleen hele lichte (poets) krassen, zogenaamde swirls. Met het 1 staps polijsten halen we niet genoeg weg om diepere krassen te kunnen corrigeren.

2 of 3 staps polijsten corrigeert ook de diepere defecten. Denk hierbij aan diepere krassen, ingebrande / ingeëtste vogelpoep en kalkdruppels. Voor het 2 en 3 staps polijsten is een beoordeling van het voertuig noodzakelijk omdat helaas niet alle defecten met polijsten te herstellen zijn. Tijdens deze beoordeling meten we o.a de dikte van de laklaag om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren over het te behalen resultaat.

Wat kost een auto polijsten?

De kosten van het polijsten van een auto zijn afhankelijk van meerdere factoren. Een hele auto polijsten is alleen mogelijk in combinatie met het Showroom Ready exterieur pakket waarbij 1 staps polijsten is inbegrepen. Dit pakket kost €95,-. Wilt u uw auto 2 of 3-staps laten polijsten, dan rekenen we een meerprijs op afspraak. Gemiddeld liggen deze kosten tussen de €250,- en €550,- We raden dan ook aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor een offerte.