/ Shine & Protect / Polijsten

Alles over auto polijsten & krasverwijdering

Auto polijsten is het verwijderen van een zeer dunne laag van de clear coat (blanke laklaag) van de lak waardoor een nieuw, schoon en krasvrij oppervlakte ontstaat. Door het polijsten kunnen lakdefecten zoals krassen, ingebrand vuil en oneven texturen worden gecorrigeerd. 

Een gemiddelde auto heeft een totale lak dikte van tussen de 100 en 140 micrometer (µm) waarvan er door het polijsten enkele µm kunnen worden verwijderd. Hiervoor gebruiken we diverse soorten en maten polijstmachines en een assortiment van hoge kwaliteit CarPro polijstschijven, polijstmiddelen en compound. Door producten te combineren kan er meer of juist minder gecorrigeerd worden.

Auto polijsten kan in meerdere “stappen” waarbij de intensiteit telkens verhoogd wordt. De lichtste stap zorgt voor glans maar is niet erg snijdend, waardoor defecten zoals krassen slechts licht gecorrigeerd kunnen worden.

De middelste stap is agressiever en snijdt meer, maar laat micro sporen achter die negatief zijn voor de glans, zoals hazing, dofheid en hologrammen. Deze sporen dienen vervolgens met de lichte stap gecorrigeerd te worden waardoor uw auto dus in twee stappen wordt gepolijst. 

De zwaarste stap is extreem snijdend en kan diepe defecten corrigeren maar laat sporen na die vergelijkbaar kunnen zijn met licht schuren, die vervolgens met de middelste en lichtste stap weer worden gecorrigeerd. Bij het in meerdere stappen polijsten van uw auto werken we dus van zwaar naar steeds lichter.

01

1 staps polijsten

heeft voornamelijk als doel het herstellen van de glans en het corrigeren van zeer lichte krassen. Bij 1 staps polijsten wordt de gehele auto met één type polijstschijf en één soort polijstmiddel behandeld.

02

2 staps polijsten

Verwijdert ook diepere krassen. Uw auto wordt twee keer gepolijst waarbij de eerste keer agressievere producten worden gebruikt. In de tweede ronde worden de stappen van het 1 staps polijsten toegepast.

03

3 staps polijsten

voegt een extra ronde toe met nog agressievere producten, waardoor zo goed als alle krassen / defecten in de clear coat verwijderend kunnen worden. Daarna worden de stappen van 2 en 1 toegepast.

Wat is er met auto polijsten te herstellen?

Hoeveel defecten we per stap kunnen herstellen is afhankelijk van veel factoren. Denk aan het bouwjaar, merk en algemene conditie van de lak. In de basis corrigeert 1 stap polijsten alleen hele lichte (poets) krassen, zogenaamde swirls. Het 1 staps polijsten is niet snijdend genoeg om diepere krassen en lakdefecten te kunnen corrigeren.

2 of 3 staps polijsten corrigeert ook de diepere defecten. Denk hierbij aan diepere krassen, ingebrande / ingeëtste vogelpoep en kalkdruppels. Voor het 2 en 3 staps polijsten is een beoordeling van het voertuig noodzakelijk omdat helaas niet alle defecten met polijsten te herstellen zijn. Tijdens deze beoordeling meten we o.a de dikte van de laklaag om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren over de te verwachten resultaten.

Een hele auto polijsten is alleen mogelijk in combinatie met het Basis exterieur pakket waarbij 1 staps polijsten is inbegrepen. Dit pakket kost €125,-. Wilt u uw auto 2 of 3-staps laten polijsten, dan rekenen we een meerprijs op afspraak. De kosten van het polijsten van een auto zijn afhankelijk van meerdere factoren zoals merk en type. Het 2 staps polijsten van een normaal type hatchback begint gemiddeld vanaf €295,– en 3 staps vanaf €495,-