Wat is een Keramische coating?

Een keramische coating (ookwel glascoating genoemd) is een vloeibaar product dat op de lak van een auto wordt aangebracht om deze te beschermen en te versterken. De coating hecht zich aan de lak waardoor er een duurzame en hydrofobe (waterafstotende) laag ontstaat. Deze laag beschermt tegen krassen, inbrandend vuil, vogelpoep, waterspots, strooizout, chemische stoffen en UV.

De keramische coating werkt doordat het zich chemisch bindt aan het oppervlak van de lak en hierdoor een ondoordringbare laag creëert die een hogere hardheid heeft dan de lak zelf. Dit maakt het oppervlak van de auto beter bestand tegen beschadigingen en vermindert de kans op swirls en krasjes.

Daarnaast zorgt de hydrofobe eigenschap van de keramische coating ervoor dat water en vuil gemakkelijker van de auto af glijden, waardoor het oppervlak van de auto langer schoon blijft en gemakkelijker krasvrij schoon te maken is. Het resultaat is een langdurige glans en bescherming van de lak van de auto.

CarPro is een toonaangevend merk op het gebied van o.a. keramische coatings en Shine & Protect is dan ook CQuartz, DQuartz en Finest Reserve gecertificeerd. CQuartz Professional biedt een ongeëvenaarde bescherming tot 4+ jaar. CarPro CQuartz Finest Reserve is dé ultieme ontwikkeling van de geavanceerde nano coating lijn van CarPro. CQuartz Finest Reserve biedt een glans, vlekbestendigheid, hydrofobiteit en vuil afstotendheid op een geheel ander niveau. Finest Reserve kan in Nederland alleen aangebracht worden door een selecte groep van Certified Installers.

Nieuw is de DQuartz Professional coating, die dankzij diamant infusie een hoge schuur bestendigheid heeft en ideaal is voor moderne, zachte autolak. We kunnen coatings ook combineren, waarbij DQuartz + Finest Reserve het allerbeste is voor langdurige bescherming van uw kostbare bezit. CarPro biedt ook specifieke coatings voor velgen, kunststof, leer, bekleding, ramen en wraps.

/ en hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Wat kost een keramische coating?

De kosten van een keramische coating zijn afhankelijk van het type voertuig. Het coaten van een stadsauto of eenvoudige sedan is goedkoper dan het coaten van een grote SUV of sportauto met veel roosters en lastig bereikbare plekken. Ook de leeftijd van de auto, de algemene conditie van de lak en het type coating hebben invloed op de uiteindelijke prijs. Daarom variëren de prijzen van €1295,- tot +€2000,- voor een full detail met dubbele coating. De gemiddelde behandelingsduur is 3 tot 5 dagen. 

We nodigen u graag uit in onze werkplaats voor een goede bak koffie en een vrijblijvend oriënterend gesprek over uw wensen en onze mogelijkheden!

01/ HANDWASSEN & DECONTAMINATIE
Het coating proces begint met een zeer uitgebreide handwas,  decontaminatie en klei behandeling. Hierbij ontdoen we het voertuig van vervuiling, vliegroest, spoorslag, overige organische vervuiling en eventuele oude wax lagen. 

02/ INSPECTIE & POLIJSTEN
Nu de auto schoon is kunnen we de algemene cosmetische staat beoordelen. Alle rubbers en kunststof onderdelen worden afgeplakt. De auto kan vervolgens in 1, 2 of 3 stappen gepolijst worden, afhankelijk van uw wensen.

03/ AANBRENGEN VAN DE COATING
Na het grondig ontvetten gaan we beginnen met het coaten. De coating wordt in vloeibare vorm met de hand in meerdere lagen aangebracht. Dit is een zeer secuur proces waarbij elke centimeter gecoat wordt.

04/ UITHARDEN EN LAATSTE INSPECTIE
Na de laatste inspectie wordt de coating uitgehard door speciale infrarood stralers. Als u de auto komt ophalen krijgt u een uitgebreide uitleg over de coating en het onderhoud daarvan. 

/ Meer info of een afspraak maken?

Heeft u interesse in onze keramische coating / glascoating? We verwelkomen u graag in onze werkplaats in Dongen waar we alle mogelijkheden met u kunnen bespreken. We vinden het fijn als u eerst even contact opneemt, zodat we zeker zijn dat er iemand aanwezig is!