Wat is een Keramische coating?

Een keramische coating (ookwel glascoating genoemd) is een vloeibaar product dat op de lak van een auto wordt aangebracht om deze te beschermen en te versterken. De coating hecht zich aan de lak waardoor er een duurzame en hydrofobe (waterafstotende) laag ontstaat. Deze laag beschermt tegen lichte krassen, inbrandend vuil, vogelpoep, waterspots, strooizout, chemische stoffen en UV.

De keramische coating werkt doordat het zich chemisch bindt aan het oppervlak van de lak en hierdoor een bijna ondoordringbare laag creëert die een hogere hardheid heeft dan de lak zelf. Dit maakt de lak van de auto beter bestand tegen beschadigingen en vermindert de kans op swirls en krasjes. Daarnaast zorgt de hydrofobe eigenschap van de keramische coating ervoor dat water en vuil gemakkelijker van de auto af glijden, waardoor het oppervlak van de auto langer schoon blijft en gemakkelijker krasvrij schoon te maken is. Het resultaat is een langdurige glans en bescherming van de lak van de auto.

CarPro is een toonaangevend Koreaans merk op het gebied van o.a. keramische coatings en Shine & Protect is sinds 2020 volledig CQuartz, DQuartz en Finest Reserve gecertificeerd. Door onze jarenlange ervaring en 70+ installaties weten we wat er van verwacht mag worden en wat de vereisten zijn voor een succesvolle behandeling waar u jarenlang plezier van kan hebben. Daarnaast staat service en klanttevredenheid bij ons altijd voorop!

 

Carpro CQuartz Professional is een uiterst complexe hybride mix van SiO2-geïnfuseerde epoxy-nanodeeltjes en biedt een ongeëvenaarde bescherming tot 4 jaar. CarPro CQuartz Finest Reserve is dé ultieme ontwikkeling van de geavanceerde nano coating lijn van CarPro. CQuartz Finest Reserve biedt een glans, vlekbestendigheid, hydrofobiteit en vuil afstotendheid op een geheel ander niveau.

Nieuw is de DQuartz Professional coating, die dankzij diamant infusie een hoge schuur bestendigheid heeft en ideaal is voor moderne, zachte autolak. We kunnen coatings ook combineren, waarbij DQuartz + Finest Reserve het allerbeste is voor langdurige bescherming van uw kostbare bezit. 

Er valt veel over keramische coatings te vertellen en iedere installatie is op maat voor uw voertuig. CarPro biedt uiteraard ook specifieke coatings voor velgen, kunststof, leer, bekleding, ramen en wraps. Heeft u interesse in een keramische coating? Dan nodigen we u graag uit in onze werkplaats voor advies op maat voor uw geliefde voertuig.

/ en hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Wat kost een keramische coating?

De kosten van een keramische coating zijn afhankelijk van het type voertuig. Het coaten van een kleine stadsauto of eenvoudige sedan is goedkoper dan het coaten van een grote SUV of sportauto met veel roosters en lastig bereikbare plekken. Ook de leeftijd van de auto, de algemene conditie van de lak en het type coating hebben invloed op de uiteindelijke prijs. Daarom variëren de prijzen vanaf €995,- tot +€2000,- voor een dubbele coating. Uiteraard kijken we hierbij ook naar het formaat van uw auto. De gemiddelde behandelingsduur is 3 tot 5 dagen. 

01/ HANDWASSEN & DECONTAMINATIE
Het coating proces begint met een zeer uitgebreide handwas,  decontaminatie en klei behandeling. Hierbij ontdoen we het voertuig van vervuiling, vliegroest, spoorslag, organische vervuiling en wax lagen. 

02/ INSPECTIE & POLIJSTEN
Nu de auto schoon is kunnen we de algemene cosmetische staat beoordelen. Alle rubbers en kunststof onderdelen worden afgeplakt. De auto kan vervolgens in 1, 2 of 3 stappen gepolijst worden.

03/ AANBRENGEN VAN DE COATING
Na een dubbele ontvetting gaan we beginnen met het coaten.
De coating wordt in vloeibare vorm in meerdere lagen aangebracht. Dit gebeurt met de hand en is een zeer secuur werkje!

04/ UITHARDEN EN LAATSTE INSPECTIE
Na de laatste inspectie wordt de coating uitgehard door speciale infrarood stralers. Als u de auto komt ophalen krijgt u een uitgebreide uitleg over de coating en het onderhoud daarvan. 

/ Meer info of een afspraak maken?

Heeft u interesse in onze keramische coating / glascoating? We verwelkomen u graag in onze werkplaats in Dongen waar we alle mogelijkheden met u kunnen bespreken. We vinden het fijn als u eerst even contact opneemt, zodat we zeker zijn dat er iemand aanwezig is!